Menü

Ters Zaman Röleli Dinamik Frenleme

21-tersZamanRoleliDinamikFrenleme


*Ters zaman rölesi devresine bağlanan C açık kontağını kullanmamdaki sebep C kontaktörünün kontakları konum değiştirdikten sonra ters zaman rölesinin kontaklarının konum değiştirmesi sağlamaktır. . Eğer C açık kontağını kullanmadığımda, ters zaman rölesi kontakları, C kontaktörü konum değiştiremeden konum değiştirirse DF kontaktörünün çalışma ihtali oluşur. Bu da devrenin kararsız çalışmasına neden olur.

*1980'li yıllarda meslek lisesinde okurken pistonlu zaman röleleri vardı. Bunları zaman ayarlı açılıp kapanan kontakları yanında ani açılıp kapanan kontakları vardı. Pistonlu zaman rölesi pistonu bulunan klapenin yönünü değiştirerek düz ve ters zaman rölesi olarak kullanılabiliyordu.

*DF kontaktörü devresine seri bağlanan ters zaman rölesi gecikmeli açılan kontağına seri bağlı ani konum değiştiren kapalı kontağı kullanılır. Ancak modül kitabındaki devre bu kontak kaldırılmış ancak açıklamada var gibi açıklama yazılmış. Modüldeki şekil incelediğinde DF kontaktörü devreye enerji verildiğinde kontrolsüz çalışmakta. Elektronik zaman rölelerinde ani açılıp kapanan kontaklar olduğunu görmediğim için böyle bir çözüm düşündüm. Umarım bir yanlışlık yoktur.